• 26.4. 2024 Sila slova

          • S radosťou Vám oznamujeme, že sa nášmu žiakovi Adriánovi Valicovi z III. A triedy podarilo vyhrať 1. miesto na súťaži Sila slova v kategórii anglický komiks.

            Komiks - výtvarne spracované dielo anglicky/nemecký píšuceho autora, alebo vlastná komiksová tvorba, formát A4 - A2 - vytvorený ručne, alebo v digitálnom spracovaní /formát PDF/, s anglickým / nemeckým textom.

          • 22.4. 2024 Deň Zeme

          • Dňa 22.4.2024 sme si pripomenuli Deň Zeme roznymi aktivitami:- výzvou do školy v MODROM- Na hodinách biológie pozeraním filmu David Attenborough: Zivot na našej planéte - I. a II. ročník- pozeraním filmu "Príčiny globalnej zmeny klímy" a následné zisťovanie uhlíkovej stopy pomocou online kalkulačky na www.iep.sk/Kalkulacka - III.A- sadenie semiačok kvetov a zeleniny - II.N- aktivity zamerané na ochranu Zeme - I.A, I.N- plnením výzvy na mesiac apríl v projekte KlimaTyZuj sa - II.B

            Do fotogalérie bol pridaný nový album 22.4. 2024 Deň Zeme.

          • 18.4. 2024 Zbierky

          • Dňa 21.3. sa konala zbierka Hodina deťom. Tento rok podporí táto zbierka jednorodičov. Dievčatá vyzbierali v uliciach mesta sumu 51 eur.

            Dňa 18.4. sa konala zbierka ku Dňu narcisov na podporu onkologických pacientov. Zbierka začala v našej škole a pokračovala pri obchodnom centre na Solinkách. Dievčatám sa podarilo vyzbierať krásnu sumu 300, 53 eur.
            Ďakujeme veľmi pekne.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album 18.4. 2024 Zbierky.

          • 4.4. 2024 Zlín Princíp Baťa

          • Dňa 4.4.2024 sme navštívili mesto Zlín, aby sme si so žiakmi IV.A a III.A mohli pozrieť výbornú odbornú exkurziu ► PRINCÍP BAŤA

            ️Rozdelili sme sa na 2 skupiny a absolvovali sme so sprievodcami:

             

            1. Baťovo múzeum - kde sme absolvovali odbornú prednášku, videli množstvo krásnych aj zvláštnych topánok. V malej ,,kinosále" sme mali možnosť pozrieť si reklamu, ktorú používal Baťa v minulosti. Každý mal možnosť zaznačiť si v označovači pracovný čas na pracovnej karte, ktorú každý dostal.

             

            2. Baťov mrakodrap - aj tu sme absolvovali najskôr odbornú prednášku o Baťovej škole, zásadách a spôsobe jeho práce, práce zamestnancov až po manažment.

            Po prednáške sme sa mali možnosť vyviezť na 16. poschodie výťahom, ktorý je veľký ako miestnosť a zariadený ako kancelária napr. aj s umývadlom.

            Na 16. poschodí sme mali výhľad na celé Baťove mestečko a dozvedeli sme sa množstvo ďalších zaujímavostí a faktov.

            Cestu opäť nadol si mohol každý vybrať - buď sa zviezť opäť veľkým výťahom alebo vyskúšať si výťah, ktorý nikdy nezastavuje a iba sa doň ,,naskakuje" a z neho ,,vyskakuje"

             Jednou zo zaujímavostí, o ktorej sme sa dozvedeli bolo, že Tomáš Baťa dal postaviť kino, ktoré mohli bezplatne navštevovať jeho zamestnanci.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album 4.4. 2024 Zlín Baťa.

          • 22.3. 2024 Osvienčim

          • Dňa 22.03.2024 naši študenti navštívili koncentračný tábor Osvienčim. Počas troch hodín sa na vlastné oči presvedčili, v akých neľudských podmienkach tu počas druhej svetovej vojny žili a umierali väzni, deti, tehotné ženy, starí ľudia. Táborom Auschwitz I a Auschwitz II – Birkenau nás prevádzala slovensky hovoriaca poľská sprievodkyňa, ktorá nám sprostredkovala hrozivé historické fakty. Hneď pred vchodom nás „privítal“ kovový nápis Arbeit macht frei, prešli sme niekoľko drevených barakov, stáli na koľajniciach smrti, najmrazivejší pocit sme zažili v spaľovni a pred stenou smrti.
            Po autentickej prehliadke sme zhodnotili, že všetci by sme mali poznať hrozivú históriu, aby sa opäť nezopakovala.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album 22.3. 2024 Osvienčim.